Update

Heej!
Har ni haft en bra midsommar trots vädret? Jag hade det väldigt bra! Men det var riktigt kallt och regnigt, det går inte att säga något annat om det. Det blev en traditionell midsommar med dåligt väder, dans, mat, femkamp, lite sömn och spel. Dagen efter var jag ganska trött och chillade mest. Sedan igår (söndag) blev det så att jag kom ikapp med lite saker som behövde göras. Jag städade, tränade, lagade mat och såg ikapp lite på min serie "mindhunter". Maten blev en god och fräsch sallad. Jag stekte sockerärtor, haloumi, sötpotatisskivor och kyckling med salt, peppar och kokosolja. Basen bestod av sallad, gurka, tomat och vattenmelon. Sist toppade jag med lite olja, salt, pesto och solrosfrön.
 
Ha en fortsatt bra sommar! Jag ska försöka uppdatera nu när jag reser en del i sommar. Första stopoet blir Tyskland på torsdag. ♡
 
 

Sovmorgonens möjlighet

Heej!
Att sova tills klockan slagit tolv är inte helt fel ibland. Det ger, förutom att man är utvilad, möjligheten att äta frukost och lunch på samma gång. Jag tog tillfället i akt och gjorde en smoothie-bowl, avokadomacka och grönt te till migsjälv. Riktigt gott, nyttigt och mäktigt.
 
I min smoothiebowl hade jag ca 1/3 paket frysta sommarbär, 1 banan, lite havregurt (inte för mycket med tanke på konsistensen), en dryg tsk honung, en tsk hampafrön och 1/4 avokado. Jag toppade med lite müsli, kokos, chiafrön och hasselnötter.
 
Jag rostade även två glutenfria brödskivor som jag skar i trianglar. Skivade på resten av min avokado gjorde jag sedan, saltade och pepprade och toppade med basilika. Det var gott med lite grönt te till (tänk på att ha lite kallvatten innan du tar i tepåsen isåfall och ha inte i påsen allt för länge).
 
Ha det bäst♡
 
 

Gluten och mjölkfria blåbärsmuffins

Heej!
Sommarlov och sommarkänslor gör verkligen gott måste jag ändå säga! Jag har blivit taggad på att baka igen och har dessutom insett hur gott det kan vara med en simpel muffin. Jag ställde mig därför i köket för att baka just muffins. Satsen rabarbermuffins med frosting som jag gjorde igår fick inte riktigt det förväntade resultatet, så det fick bli en tagning två idag. Idag gjorde jag istället ett par blåbärsmuffins. Blåbärsmuffinsarna blev nästintill oemotståndliga och var dessutom enkla att göra.
 
Blåbärsmuffins
Ingredienser
1.5dl majsmjöl
1dl bovetemjöl
1dl mandelmjöl
1msk potatismjöl
en nypa havssalt
2tsk bakpulver
100g smör/margarin
1.5dl socker
0.5tsk äkta vaniljpulver
2 ägg
1msk flytande honung
1dl havremjölk
valfri mängd frysta eller färska blåbär
 
Gör såhär
Sätt ugnen på 175 grader. Rör samman mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Smält fettet i en kastrull. Vispa samman ägg socker och vaniljpulver och rör sedan i det smälta fettet, havremjölken och honungen. Rör sist i de torra ingredienserna. Varva med smet och blåbär i ca 12 muffinsformar upp till ungefär hälften. Grädda i mitten av ugnen i ca 15min och låt sedan svalna.
 
Rabarbermuffinsarna resulterade ivarjefall i lite rabarberkräm som är gott till både frukost, fika och mellanmål. Recept finns under bakning på bloggen.