:) Merry Christmas :)

Heej!
Jag skulle bara vilja hälsa god jul i efterhand! Jag hoppas att ni ätit mycket gott och att ni har haft det supermysigt. Jag vet att det är den 25e idag (hehe) men om man ser det från USAs perspektiv så är jag helt rätt ute. ;)
 
I tidigare inlägg delade jag med mig av lite julgodis så in och kika om du vill ha lite till efterfirandet. Ledigheten är förhoppningsvis inte slut än och firandet forsätter ända förbi nyår! Snart kommer ett till recept ut på bloggen också, exciting stuff.
Ha det superbra sålänge önskar jag och det absolut suraste men roligaste bi på Kalle Anka!
 
 

Dåliga dagars krämiga räddning

Heej!
Jag har min sista skoldag innan det välbehövda jullovet idag och avslutar sista lektionen med ett ekonomiprov. Igår började jag dock känna mig lite krasslig men var fast besluten att gå mina sista dagar i skolan ändå. Det fick bli en hel del grönt te, eukalyptus, ingefära och softa kläder (Gå in och checka mitt ingefärshotrecept). Jag klarade mig fint och planerar att göra samma grej idag. 
 
När jag kom hem igår behövde jag ju då plugga till dagens ekonomiprov men runt klockan 19 blev jag faktiskt klar. Det var då det blev dags att äta en god middag och halvdö i soffan framför "white collar". Det jag lagade till migsjälv var en krämig kycklingpasta (helt gluten och mjölkfri såklart). Superenkelt och bra när du är trött men hungrig.
 
Krämig kycklingpasta
Ingredienser
Glutenfri pasta till 1 pers.
1 kycklingfilé
Ca. 1dl oatlyfraiche
1 avokado
1 tomat
Lite färsk koriander
Salt
Peppar
Solros/pumpakärnor
 
Gör såhär
Koka pastan enligt paketets instruktioner (tips är att värma vatten i tekokaren samtidigt som du har lite vatten i kastrullen för mer effektivitet). Jag hade en färdigstekt kyckling från dagen innan men annars steker du bara en kycklingfilé med salt och peppar i lite kokosolja. Sedan skivar du tomaten och avokadon fint. När pastan är färdigkokt häller du av vattnet och blandar i din oatlyfraiche, lite koriander för en fräsch smak, salt, peppar och din tärnade kyckling. Avsluta med att lägga upp allt på ett fat tillsammans med lite blandade frön, tomaten och avokadon.
 
Ha det toppen! Snart jul! Så vad köper ni för julklappar iår? Eller vad ska ni äta för gott?♡
 

Klätterfesten Blocstock

Heej!
Igår var jag på något som kallas Blocstock vilket var sjukt kul! Det var i min favoritklätterhall "Solna klättercenter". Jag stannade från 17-21.30 och klättrade i ca 4h. Min kropp är ganska mörbultad idag när jag jobbar på Solslättens konditori men kul var det ivarefall.
 
Blocstock härstammar från det gamla klättereventet Woodstock och brukar anordnas i klätterhallarna Akalla, Solna och Telefonplan en gång per år. Upplägget går ut på att man är med i en form av tävling där man har fyra timmar på sig att klättra. Grejen är dock att du bara behöver ha klarat ett boulder problem (en gång upp för en ca 5 meter hög vägg utan rep men med tjock matta under). Har du klarat ett problem är du med i utlottningen av priser. Du regestrerar problemen du klarar på en app. Utöver klättringen kan du varva med att chilla i kuddhörnorna, spela pingis, spela fotbollsspel, dricka, äta, dansa, gå på "slackline" (balanslina) och testa smakprover.
 
Hela klätterhallen var upplyst med färglampor och bra musik dunkade i högtalarna. Det var helt enkelt en riktigt nice kväll och bra stämning. Jag klarade 30 av alla 50 powerful problems. Vann en black diamond T-shirt gjorde jag också och fick hänga med härliga klättrare.
 
Rekommenderar eventet starkt (synd att det bara är en gång per år) men jag rekommenderar också klättring in general! Ät nått gott av mina recept och så syns vi i en klätterhall i framtiden ;)