; den sockersöta rosen -

:) Merry Christmas :)

dec 25, 2017 / 1 kommentarer
Heej!
Jag skulle bara vilja hälsa god jul i efterhand! Jag hoppas att ni ätit mycket gott och att ni har haft det supermysigt. Jag vet att det är den 25e idag (hehe) men om man ser det från USAs perspektiv så är jag helt rätt ute. ;)
 
I tidigare inlägg delade jag med mig av lite julgodis så in och kika om du vill ha lite till efterfirandet. Ledigheten är förhoppningsvis inte slut än och firandet forsätter ända förbi nyår! Snart kommer ett till recept ut på bloggen också, exciting stuff.
Ha det superbra sålänge önskar jag och det absolut suraste men roligaste bi på Kalle Anka!
 
 
Läs mer

Dåliga dagars krämiga räddning

dec 20, 2017 / 1 kommentarer
Heej!
Jag har min sista skoldag innan det välbehövda jullovet idag och avslutar sista lektionen med ett ekonomiprov. Igår började jag dock känna mig lite krasslig men var fast besluten att gå mina sista dagar i skolan ändå. Det fick bli en hel del grönt te, eukalyptus, ingefära och softa kläder (Gå in och checka mitt ingefärshotrecept). Jag klarade mig fint och planerar att göra samma grej idag. 
 
När jag kom hem igår behövde jag ju då plugga till dagens ekonomiprov men runt klockan 19 blev jag faktiskt klar. Det var då det blev dags att äta en god middag och halvdö i soffan framför "white collar". Det jag lagade till migsjälv var en krämig kycklingpasta (helt gluten och mjölkfri såklart). Superenkelt och bra när du är trött men hungrig.
 
Krämig kycklingpasta
Ingredienser
Glutenfri pasta till 1 pers.
1 kycklingfilé
Ca. 1dl oatlyfraiche
1 avokado
1 tomat
Lite färsk koriander
Salt
Peppar
Solros/pumpakärnor
 
Gör såhär
Koka pastan enligt paketets instruktioner (tips är att värma vatten i tekokaren samtidigt som du har lite vatten i kastrullen för mer effektivitet). Jag hade en färdigstekt kyckling från dagen innan men annars steker du bara en kycklingfilé med salt och peppar i lite kokosolja. Sedan skivar du tomaten och avokadon fint. När pastan är färdigkokt häller du av vattnet och blandar i din oatlyfraiche, lite koriander för en fräsch smak, salt, peppar och din tärnade kyckling. Avsluta med att lägga upp allt på ett fat tillsammans med lite blandade frön, tomaten och avokadon.
 
Ha det toppen! Snart jul! Så vad köper ni för julklappar iår? Eller vad ska ni äta för gott?♡
 
Läs mer

Klätterfesten Blocstock

dec 16, 2017 / 0 kommentarer
Heej!
Igår var jag på något som kallas Blocstock vilket var sjukt kul! Det var i min favoritklätterhall "Solna klättercenter". Jag stannade från 17-21.30 och klättrade i ca 4h. Min kropp är ganska mörbultad idag när jag jobbar på Solslättens konditori men kul var det ivarefall.
 
Blocstock härstammar från det gamla klättereventet Woodstock och brukar anordnas i klätterhallarna Akalla, Solna och Telefonplan en gång per år. Upplägget går ut på att man är med i en form av tävling där man har fyra timmar på sig att klättra. Grejen är dock att du bara behöver ha klarat ett boulder problem (en gång upp för en ca 5 meter hög vägg utan rep men med tjock matta under). Har du klarat ett problem är du med i utlottningen av priser. Du regestrerar problemen du klarar på en app. Utöver klättringen kan du varva med att chilla i kuddhörnorna, spela pingis, spela fotbollsspel, dricka, äta, dansa, gå på "slackline" (balanslina) och testa smakprover.
 
Hela klätterhallen var upplyst med färglampor och bra musik dunkade i högtalarna. Det var helt enkelt en riktigt nice kväll och bra stämning. Jag klarade 30 av alla 50 powerful problems. Vann en black diamond T-shirt gjorde jag också och fick hänga med härliga klättrare.
 
Rekommenderar eventet starkt (synd att det bara är en gång per år) men jag rekommenderar också klättring in general! Ät nått gott av mina recept och så syns vi i en klätterhall i framtiden ;) 
 
 
 
Läs mer

Tre gluten, nöt och mjölkfria juliga drömrecept

dec 10, 2017 / 0 kommentarer
Heej!
Jul kan inte firas nog för tidigt! Ljusare stunder i mörkare väder. Denna helg blev det förfirande med några fina släktingar och god mat. Efterrättsbordet är såklart också en favorit! Till gottibordet biddrog jag med lite julgodis som jag delar med mig av idag. Här kommer tre njutningsfulla och juliga recept.
 
Bland annat gjorde jag pepparkaksbrownies med frosting och lingon.
Recept brownies:
5 ägg
5dl socker
2,5dl valfritt mjöl (jag blandade majsmjöl, kokosmjöl och bovetemjöl)
175g margarin
2,25msk pepparkakskrydda
5msk kakao
 
Gör såhär
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienser med en slev i en bunke. Häll i smeten i en långpanna med bakplåtspapper och fördela smeten jämt över hela pannan. Stoppa in långpannan i ugnen i ca 20 min.
 
Recept frosting:
50g philadelphia
30g smör
2dl florsocker
1tsk vanillinsocker
 
Gör såhär
Mixa ihop allt med en stavmixer eller blanda allt med en gaffel. Bred på frostingen på dina brownies när de svalnat och är uppskurna. Toppa med lingon och ställ in i kylen eller servera! 
(Om du vill ha en mjölkfri glasyr blandar du ca 2dl florsocker och 1,5msk vatten med lite lingon.)
 
Det som också bakades var nöt, mjölk och glutenfria rocky roads!
Recept rocky roads:
400g mörk choklad (helt mjölkfri om du vill annars 70% eller upp)
Ca 200g hackad dumlegodis
1dl rostade och saltade solroskärnor
1dl rostade och saltade pumpakärnor
Valfri mängd minimarmallows
 
Gör såhär
Smält chokladen över ett vattenbad på låg temperatur så den inte skär sig. Blanda i resten av ingredienserna och se till så att du fått den mängd du vill av allt. Häll antingen upp smeten i iskubsformar eller i en mindre panna. Ställ in k kylen och låt stelna ordentligt. Njut!
 
Sist har vi ett recept man kan varjera på massa olika sätt och som är superlätt att göra! Nämligen snöbollar eller chokladdoppade marsmallows.
Recept snöbollar:
Antingen 150g mörk eller 150g ljus choklad
Mellanstora marsmallows
Kokos, mandlar, krossad polkagris eller strössel
Grillpinnar i trä
 
Gör såhär:
Smält chokladen på låg värme över ett vattenbad. Trä på en marsmallow på en grillpinne och doppa ner den i chokladen. Doppa sedan i din valfria topping. Dra sist av marsmallown på en bricka täckt med bakplåtspapper med hjälp av en gaffel. Upprepa processen tills du knte har mer choklad, tills du är nöjd med antalet eller tills du har slut på annan råvara. (Tips kan också vara att blanda i lite pepparkakskrydda i chokladen innan du doppar i marsmallown) stoppa in brickan i kylen och låt stelna ordentligt. Njut eller bjud!
 
Hoppas du får nytta av något av recepten. Nedan finns en bild på helgens gottibord. Där ibland har vi också hemmagjord bounty, marsipangodisar och köpta skumtomtar och nonstop. ♡
 
 
Läs mer

Gluten och mjölkfria lussebullar

dec 3, 2017 / 1 kommentarer
Heej!
Det har varit en mysig helg med mycket fika och adventsmys. Det har bakats och pyntats. Man klarade sig faktiskt ur november levande. December flyter på bra tack vare en dos julkänsla.
 
Idag testade jag att baka de glutenfria lussebullarna från "året runt". Just bullar i olika formar är svårt att få goda och fluffiga när de ska vara glutenfria. Detta recept var faktiskt riktigt bra! Man ska bara följa receptet in i minsta detalj. Annars brukar jag uppmuntra till att experimentera lite med ingredienserna och måtten. När det kommer till bullar bör man dock hålla sig till recepten. Det ända jag böt ut i receptet jag länka var mjölken som böts mot havremjölk. Ge bullarna ett försök, de är väldigt goda!♡ 
Året runts glutenfria lussebullar: (byt gärna ut mjölken mot havre eller mandelmjölk) https://glutenfriagodsaker.aretrunt.se/glutenfria-lussekatter/
 
 
 
 
Läs mer