Somrigt, SoMrIgArE, SOMRIGAST!

 
Heej!
Vilken helg! Soligt och händelserikt! Det är ju bara så fint utomhus med all grönska och sol. Det jag gjort denna långhelg är: jobbat, varit på grönalund 2 gånger, klättrat, paddlat kajak och njutit av solen.
 
Det var konserter på grönalund torsdag och fredag, de som spelade var Norlie & KKV och Miss Li. Båda var väldigt bra men Miss Li var nog ändå bäst live. Riktigt härligt var det och mysigt att träffa kompisarna.
 
Eftersom att det är så soligt och fint var jag tvungen att anpassa min mat där efter ;) Bovetepannkakor och sommargröt fick det bli till några måltider. Pannkakorna är supergoda och dessutom enkla att både göra och steka! 
 
Ingredienser bovetepannkakor
12-15st (jag gjorde halvt recept till mig)
2,5 dl bovetemjöl
6dl mandel/havremjölk
4 ägg
1 nypa salt
Kokosolja till stekning
Gör såhär
Vispa hälften av mjölken, allt mjöl och salt till en jämn smet. Blanda i ägg och resten av mjölken. Vispa till en jämn smet, ställ in i kylen ett tag eller stek direkt. Grädda gyllenbruna i pannkakslägg med kokosolja.
 
Tips: ät med färsk frukt/bär, sylt eller pannkakssirap. ♡
 
 
Ingredienser sommargröt
1 portion
1dl havregryn
2dl vatten
en nypa salt
frysta bär
agavesirap
Toppa med chiafrön, granola, banan och havremjölk
Gör såhär
Blanda havregrynen, vattnet, saltet, frysta men sjöljda bär och ca 1tsk agavesirap i en kastrull. Låt koka upp och sedan ska gröten stå på lite lägre värme under omrörning. När den är tjock häller du upp den i en skål och toppar med chiafrön (ca 1tsk), granola, en banan och havremjölk. Gröten kommer få en fin rosa färg om du använder dig av blåbär eller blandade skogsbär.
 

Klättring

🏔
 
Klättring,
Du tar tag i greppen och du känner varenda muskel spännas. Om och om igen återupprepas dina händers rörelse och din kropps spänningar. Ända tills du matchar ditt sista grepp och projektet är avklarat.
Tiden bara flyger förbi och klockan drog över som vanligt. 
 
Nästa dag kliver du fram mot väggen för att få utlopp av energin i dina händer. Du faller, faller igen och så igen. Du funderar men hjärnan kan inte riktigt ta in den sport du håller på med. Denna gång går du hem med träningsvärk och sur min. Du inser att du funderat för mycket och helt enkelt haft en dålig dag. Dags är det då att äta och skriva med klätterintresserade om ännu ett pass för att umgås och ha det nice.
Livet känns enkelt, besvärslöst och du blir påminnd om att klättringen är mer än en sport.
 
Dags att inkludera klättring i bloggen här och där, hoppas ni får lite inspiration.♡