; den sockersöta rosen -

Starstruck med First Aid Kit

jun 22, 2017 / 0 kommentarer
Heej!
Grönan. Ja där befann jag mig i måndags för att kolla på konserten med First Aid Kit (de två systrarna Johanna och Klara). Först fick jag åka lite själv för jag var den ända som hade guldkort. Jag åkte b.la. Eclipse där jag satt å prata med en tjej i ungefär samma ålder som råkade ut för att åka med mig istället för hennes kompisar. Men trevlig var hon.
 
Anyway. När jag ätit min veganska nachotallrik med pulled Jackfruit (gottit) och jag hade gått på toa etc. Var klocka nästan 20.00. Den tiden konserten börja. Köerna till mat och toa var liksom längre än till attraktionerna... Då var det alltså dags att ställa sig i publikhavet. Vilket jädra publikhav! Man kände sig som en liten skittle i tre kilo lösgodis. Jag bestämde mig för att gå runt och ställa mig närmre Eclipse.
 
Det var ivarefall trångt överallt och jag fick se hela konserten själv. De två jag åt med kunde inte leta efter mig efter deras toabesök och den jag skulle möta var mycket sen till Grönan. Det blev dock en upplevelse i sig att boxa sig igenom människomassan och försöka lista ut hur man skulle se något. 
 
Jag höjde min mobilkamera och kollade helt enkelt i den medans jag hade deras otroligt musikaliska stämmor i öronen. Då knackar någon mig på axeln och säger att jag fotar superfina bilder. Hon håller fram sitt nummer och ja, jag lade in det i min mobil för att skicka bilder till en spritt språngande okänd människa i gröna lunds folkhav...
 
Konserten tog slut och den innehöll mycket bra musik fast jag inte såg så mycket. De två jag åt med skulle äta glass så jag bestämde mig för att ta ett sista åk i jet line. Hon jag skulle träffa blev det inte mycket träffa av men ett snabbt samtal i luren blev det ivarefall. 
 
Nu går vi i det sista stycket tillbaka till jet line haha. I jet line var det nämligen så att jag såg Johanna och Klara i First Aid Kit med filmteam mm på typ 1m avstånd! Det var precis min tur att åka men grindarna öppnades inte. Istället kom det en massa människor in vid exit. Så dom åkte där, precis framför ögonen på mig med kameramän och allt. Sen när jag åkt såg jag dom komma ut från exit precis efter mig. Kul att se dom såå nära. Borde nästan bett om autograf eller tagit selfie men hade ingen penna, inget papper och en urladdad telefon...
 
Hoppas ni gillade min lilla story och så får ni ha det awesome!! Nu kommer jag inte skriva på mer än en vecka för jag ska klättra på Island från söndag-söndag. Sen blir det en massa Islandsspecial! STAY TUNED♡
 
Läs mer

Avslut

jun 16, 2017 / 0 kommentarer
Heej!
Vad är bättre än grillning med kompisar på sommaren? Ja, jag drog ihop några kompisar för att grilla, paddla kajak och ha en nice time efter skolavslutningen. Supermysigt. Vi lyckades till och med att grilla goda spett. Vi hade inte grillat innan så det var kul. På spetten hade vi lök, quorn, köttbullar (på de ickevegetariska) och halloumi. På sidan blev det sötpotatispommes (recept i tidigare inlägg), bea, färsk sallad och grillad majs. Efterrätten bestod av grillad banan med veganchoklad i och havreglass till.
Ha det toppen!
 
Grilltallrik
 
Kajakutflykt
 
Solnedgång
 
Måns Zelmelöws konsert för en vecka sedan, superkul!
 
 
 
Sista selfien i grundskolan men med finare klass på kläderna
 
Läs mer

Pannkakstårta till vackra skärgårdsbilder

jun 9, 2017 / 0 kommentarer
  

  
   
 
Heej!
Nu blir det helg igen och sommarlov på tisdag för mig. Men förra helgen var det ju en trevlig långhelg. Den helgen var bland de bästa i mitt minne. Jag bodde på min mormor och morfars landställe i skärgården på ön Yxlan utanför Norrtälje. Jag bodde där med tre kompisar från lördag till tisdag.
 
Vad vi gjorde? Jo vi hängde lite i superfina Norrtälje där vi fikade, shoppade och åt den goda fisksoppan på bild högre upp (med glutenfritt bröd). Sen gjorde vi mycket fina danser, badade i det kalla havet, fotade oss med intressanta sminkningar, spelade spel, kubb och lagade mycket mat som det blev mycket disk av. Högre upp ser ni faktiskt mig med en gammal stilig telefon och lite smink sådär haha. Min kompis Tilda (blogg: http://nouw.com/tildaalvrud) ser ni högre upp med blommigt hår som en krona runt om i en fin bild.
 
En kväll/natt/morgon såg vi soluppgången. Hjärnan blev lite mosig och förvirrad av att vara uppe till halv fyra för att se solen och att sedan sova typ klockan 5 på morgonen. Det var dock värt det och jag har fått uppleva mycket nu. Solnedgång och soluppgång på samma vakna tid. Mäktigt. 
 
Första dagen fortsatte vi också på mitt pannkakstema. Vi gjorde nämligen pannkakstårta med sylt, bovetepannkakor, havregrädde, riven mörk choklad och banan. Följ receptet i förra inlägget och så lägger ni bara pannkakorna i lager och varvar med valfri fyllning.
 
Ha det bäst nu så hoppas vi att jag hinner skriva lite oftare snart. ♥
 
 
Läs mer