Glutenfria chocolate chip

Heej!
Har ni en bra sommar?
Trots att det alldrig kan ta och bli den där sommarvärmen snart så skiner ivarefall solen till och från. Förra veckan jobbade jag mycket på mysiga Solslätten så jag fick hem mycket bullar och bröd. Japp sånt med gluten och därför kännde jag att det var dags att baka något till mig också. Man vill ju vara delaktig när alla sitter och fikar.
 
Det fick bli dessa ljuvliga chocolate chip kakor. De blir faktiskt väldigt goda även fast de är glutenfria. Så håller de länge i en plåtburk så man kan ta en lite då och då.
 
Recept till oemotståndliga chocolate chip kakor
100g smör eller margarin
1dl farinsocker
1tsk vaniljsocker
1nypa havssalt
1ägg
1,5dl havregryn
2,5dl valfri mjölmix (jag varierar med denna gång blev det 1dl majsmjöl, 3/4dl kokosmjöl och 3/4dl havremjöl, kan använda bovetemjöl också)
100g hackad mörk choklad
Såhär gör du
Sätt ugnen på 180 grader. Blanda smör/margarin, farinsocker, vaniljsocker, salt och ägg med en elvisp.
Tillsätt havregrynet och ditt mjöl. Rör ihop allt till en deg och rör i chokladen. Forma bollar av degen och lägg dom på en plåt med bakplåtspapper. Platta till dom lite och lägg dom inte för tätt. Grädda kakorna i mitten av ugnen i 16-18min. Njut!
 
Ha det super så ska jag försöka få upp ett till inlägg snart! Sista bilden är tillagd för att jag såg en fin bild när jag kollade på vattenytan igårkväll efter en båttur. Hoppas ni gillar den.♡
 

Tavelvägg

Heej!
Idag blev det färgfylld frukost och lunch. Skål nummer 1 består av nectarin, banan, hallon, blåbär, granola och min kära havreghurt. Detta åts i solen på altanen, superhärligt om du frågar mig!
 
Om ni kollar bild 2 ville jag ha med den med tanke på vad familjen gjorde igårkväll! Vi satte oss nämligen tillsammans för att rama in bilder från några resor vi gjort. Så varje bild är en resa, blev fint tycker jag.♡
 
Sen har vi sista bilden och min lunchskål som precis hamnat i magen haha. I den hade jag jordgubbar från tomten, honungsmelon, vinbär från tomten, smultron från tomten, lite granola och supergod vaniljsås från oatly.♡  Till den åt jag två äggmackor på köpt glutenfritt knäckebröd tyvärr. Jag har inte hunnit baka på evigheter nu så snart är det dags känner jag.
 
Ikväll ska jag också få träffa min bästa kompis! Vi har inte träffats på evigheter heller. Men nu ska vi äta tillsammans på en god restaurang i Venngarn vid Sigtuna. Härligt värre♡
Nästa vecka blir det ett snabbesök i Trollhättan för att se kusinen uppträda på fallens dagar och sen ska hela familjen vandra i Norge
 

"2 mil söder om Visby"

Heej!
Förra veckan var jag på Gotland. (På söndagen 2/7 kom jag hem från Island och på måndagen 3/7 åkte jag till Gotland) Det blev en cykelsemester och det var väldigt fint där också. Har varit på Gotland en gång tidigare men då var jag så liten så mitt starkaste minne var pippihuset ;)
 
Totalt blev det 20 mil på cykel under 6 dagar var av två dagar blev vilodagar. Rumpan protesterade lite efter det. Kollade bland annat på miljön, stränder, raukar, Visby och ett fiskeläge. Men det coolaste var nog när jag såg Gotlandsrussen. Superfina precis som islandshästarna veckan innan. Supermånga gotlänningar hade varnat om att man sälan såg dom och flera hade inte ens själva sett dom. Turen var dock på rätt sida för bara några meter in på Lojsta hed stog dom! Ett föl var dessutom där.
 
I matväg blev det lite allt möjligt men mycket lamm. Bodde i en stuga i Tofta (2 mil söder om Visby) med min syster och min mamma. I Visby fanns det en glassbar (bild längre ner) som serverade 305 olika glassmaker som vi såklart var tvugna att besöka trots de extrema turistpriset på glassen;) Vi lagade god frukost och mat men åt också mycket ute. Några goda pizzor, lammracks, bananpannkakor och tacos var några saker som åts. Men en av dagarna svängde vi in på någon slags butik/cafè där det fanns en bra buffè. Buffèn bestod av massa ekologiska råvaror, surdegsbröd eller fröknäcke, bra röror för veganer mm och en lammgryta. Jag kunde då plocka ut det jag kunde äta vilket var toppen!
 
Ha det fint så får vi se när det komer ett till inlägg! Förhoppningsvis kan jag snart få tid att baka något bloggvärdigt!
Puss