Heej!
Den här veckan och en del av nästa vecka jobbar jag på cafét, Solslätten. Det har varit väldigt lugnt och jag gissar att många är på semester. När det är lugnt på fiket får man ivarjefall en chans att baka lite, vilket man såklart inte tackar nej till! Jag bakade en aning kladdig chokladkaka, toppad med chokladfrosting, lite strössel och vit choklad.
 
Ingredienser tårta
120g smält smör
2dl socker
2ägg
Drygt 0.75dl kokosmjöl
Drygt 0.25dl majsmjöl
1tsk vaniljsocker
1tsk bakpulver
50g mörk choklad
0.75dl kakao
 
Gör såhär
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en form och bröa med kokos. Vispa ägg och socker pösigt, medans du smälter smöret. Häll i chokladen i smöret och smält till en jämn smet. Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt smörblandningen i äggblandningen och rör om. Vänd ner de torra ingredienserna i äggblandningen. Häll smeten i formen och grädda i ca 20min.
 
Ingredienser chokladfrosting
60g mjukt smör
5dl florsocker
50g naturell färskost
1tsk vaniljsocker
Ca 50g mörk choklad
(Eventuellt 1msk kaffe)
(Eventuellt lite vit choklad)
 
Gör såhär
Smält chokladen. Blanda alla ingredienser i en buke, med en elvisp. Det ska bli en krämig chokladsmet. Ställ in i kylen ett tag. Bred på frostingen över tårtan när tårtan svalnat. Smält sedan lite vit choklad i en skål och ringla över kakan. Ställ in i kylen ett tag. Servera med en klick valfri grädde/glass, eller bara som den är! ♡