Heej!
Har ni fullt upp med firande nu? Inte? Har du missat denna livsviktiga dag? Ja, jag pratar såklart om raw food bollen, den veganska bollen, den glutenfria bollen, CHOKLADBOLLEN! Idag är det chokladbollens dag och då är det ju inte mer än rätt att den ska firas! Haha, jag vet att det finns ungefär en grej per dag att fira men vad gör det? Alltid en anledning att ha det mysigt och äta gott ;)
 
Jag behövde ivarefall en paus idag och gjorde då min saffransgryta i ett tidigare inlägg (borde testas) och till efterrätt bjöd jag på chokladbollar. Riktigt mumsigt!
 
Det är ju inte långt kvar nu tills skolan är ett minne blott men först ska jag ta mig igenom det sista nationella provet imorgon. Har jag klarat matteprovet så får jag mig en välförtjänt helg. Matte är ganska kul och så, (påminner lite om klättring haha) men det där med prov, betyg och de delarna med stora frågetecken är si sådär.
 
Efter provet och skolan imorgon ska jag ha en supermysig tacokväll med kompisar då vi ska bada bubbelpool och fira våra att våra smarta hjärnor klarat sig igenom nationella proven. Ni som skrivit prov eller haft en vecka med mycket "att göra listor" borde faktiskt också föja detta exempel. "Chilla ner och ät tacos", borde till och med tryckas på en av alla dessa nerklottrade H&M tröjor ;)
 
Men jag gick förresten på Billy Elliots musikal på stadsteatern igår och fasen vad bra den var! Det har varit ett tag nu då teatrarna jag gått på inte varit bra alls. Nu använde de sig av fina kulisser, bra skådespelare och bra orkester. Det var många barn med och Billy var spelad av ett barn. Alla var bra på att sjunga och baletten var super. Billy som huvudrollen heter var plockad från den kungliga balettskolan och jag förstår inte hur han kom ihåg repliker, danser och sånger! Riktigt rekommenderad musikal som borde kikas på. Har du inte sett filmen så kan du göra det också för den är toppen. :)
 
Chokladbollens dags huvudperson
Ingredienser
100g margarin
5dl havregryn
1,5dl socker
lite mindre än 1tsk vaniljpulver eller 1msk vaniljsocker
3 rågade msk kakao
2-3msk mandelmjölk/havremjölk/kaffe/vatten
kokos
Gör såhär
Blanda ihop alla ingredienser i en bunke med händerna. Se till att finfördela margarinet noga. När du fått till en stor chokladbollsklump så börjar du forma små chokladbollar som du sedan rullar i kokos på ett fat. Täck hela chokladbollen med kokos eller använd dig av pärlsocker om du vill. När du är klar med hela smeten så lägger du chokladbollarna på ett fat som du kan stoppa in i frysen ett tag, men annars i kylen. Kan ätas direkt men goda när de är kalla (inte frysta). Njut!