Heej,
Nu har det gått ett tag och det är dags att berätta om vad som hände i Bad Hofgastein när pappa skadade sig.
 
Vi hade äntligen anlänt till Österrike efter många mil i bilen. Vi fick nyckeln den mysiga lägenheten och gick för att äta på en väldigt god restaurang.
 
När vi vaknade upp dagen därpå var det strålande sol och vi åkte till berget med liftkorten och de nya skidorna i högsta hugg. Vi kom upp till toppen och njöt av utsikten. Pappa tog en fin bild som hamnade på instagram och sedan bar det av. Efter ca tre svängar ramlar dock pappa. Han är inte den som ramlar i pistade, mindre branta backar, men skidorna hade löst ut.
 
Eftersom att skidorna var nya, hade nog inte pjäxorna och skidorna anpassats tillräckligt. Pappa ramlade olyckligtvis på den knivvassa stålkanten med knät. Det blödde ut ur skidbyxorna och vi åkte ner till restaurangen som låg i närheten. Där frågade vi om plåster men insåg snart att plåster inte skulle göra mycket.
 
Snabbt fick vi hjälp av personalen att ringa upp en snöskoter. Pappa fick åka ner till dalen och sy sju stygn. Han fick stränga order om att inte böja på knät på två veckor och skidor var det inte tal om. Vi fick liftkortpengarna tillbaka men vi fick också deppiga miner. Pappa hade sett fram emot resan med hela sitt hjärta och själ. 
 
Han höll modet uppe, trots de bra förhållandena uppe i bergen. Han såg fram emot våra trevliga familjemiddagar och var glad för oss såklart. Den största utmaningen på dagarna var att duscha och ta en liten haltande promenad till affären eller för att boka bord någonstans.
 
Nu har han nyligen tagit bort stygnen och är i full gång med rehabilitering och den träning som är möjlig. Han hade tur som inte snittade upp hela lårmuskeln eller liknande. Då hade han haft en betydligt längre "inte-göra-någonting-tid". Det var nära ögat och nu förstår både han och vi hur det kan gå. Det gäller att respektera naturen.
 
Ta hand om er♡