Heej!
Dags att ta det lite lugnt nu i mellandagarna? Kanske en lättare lunch efter all julmat? Då är ju dessa gluten och mjölkfria scones helt perfekta för dig!
 
Engelska scones
Recept 6-8st
 
2dl havregryn
1dl bovetemjöl
1msk fiberhusk
2tsk bakpulver
0.5tsk salt
50g smör
3.5dl havregurt
 
Gör såhär:
Sätt ugnen på 250 grader. Blanda havregryn, bovetemjöl, fiberhusk, bakpulver och salt i en bunke. Hacka smöret i tärningar och nyp ihop till en smulig deg. Låt stå i 5min. Klicka ut smeten till ca 8 frallor på en bakplåtspapperklädd plåt. Strö över lite havregryn och grädda mitt i ugnen i 10-15 min. Frallorna ska vara lite gyllene.
Servera nygräddade med lite ost och marmelad på! En kopp te till går inte heller att tacka nej till!