Heej!
Idag kommer ett supergott recept till dig som gillar fisk eller kanske vill börja gilla fisk. En supergod fiskgryta som gjorde succé från första gång jag serverade den. Bilderna kanske hade kunnat vara bättre men som du ser kan du antingen laga rätten i nån form av wokpanna eller i en grytkastrull. Recept på vitlöksbröd hittar du på bloggen.
 
Ingredienser
4portioner
500g torsk
En sil med blandade grönsaker. Jag använde morot, mangold, herri converts men man kan ta i paprika eller broccoli om man gillar det.
2tsk grön currypasta
Havssalt
Fransk pepparmix eller någon form av fisk/pepparkrydda
1 burk kokosmjölk
1 vitlöksklyfta
En hel del färsk koriander om du gillar det
Saft från en halv citron
Kokosolja till stekning
Ris
 
Gör såhär
Glöm ej att tina upp fisk först. Fräs grönsakerna i några minuter i en wokpanna med kokosoljan och currypastan. (Morötterna ska vara hyvlade till tunna skivor med en morotsskalare.) Sätt på riset enligt instruktionerna på paketet.
Häll i kokosmjölken i grönsakerna tillsammans med vitlöksklyftan och kryddorna eller blanda i allt i en större kastrull. Låt puttra ett tag medans du skär upp fisken till fyrkanter. Häll sist i fisken och blanda om lite tills fisken är genomstekt. Servera med riset och kanske glutenfritt bröd av något slag.♡